DM för 14-19 åringar i Vasa 2020

Åsarna idrottarna kammade hem 13 medaljer under DM för 14-19 åringarna på Karlsplan i Vasa.

Charlotta Sandkulla förbättrade igen sitt PB i D17 slägga. På femte kastomgången flög släggan långt och resultatet blev 56.90. Med det resultatet tog Lotta guld och kan titulera sig distriktsmästare i slägga. Sandra Hongell tog hem silvret med resultatet 43.60. Charlotta löpte också 100m och med tiden 13,65 kom hon på en 6:e plats. Emma Vikman var första gången på startlinjen för säsongen i D17 100m och med tiden 14,16 placerade hon sig som 10:e. Ana-Maria Ciornei löpte hem en brons medalj i D17 200m med tiden 28,60.

Erica Åminne förbättrade också sitt PB i D17 diskus och med resultatet 26.18 fick hon stå högst på prispallen och inleda hemresan med en guld medalj i fickan.

Wilma Nyberg tog allt som allt fyra guld medaljer i klassen F14. Det första på 300m häck med tiden 49,91, det andra på 100m med tiden 13,48w. Tiden skulle ha varit hennes personbästa med vinden var lite för stark. Det tredje på 80mH med tiden 13,26 och det fjärde på 300m med tiden 44,41.

Fredrik Björkqvist tog guld i H19 110m häck i ett rätt så dramatiskt lopp. Han löpte också hem en silver medalj i H19 100m och lämnade bara en hundradel från årsbästa med tiden 11,27w.

Benjamin Holmbäck stötte nytt PB i P15 kula och med resultatet 14.94 fick han silver. Samtidigt som kul tävligen pågick löpte han också ett 100 meters lopp på tiden 12,77 och fick brons i tävlingen. Under andra dagen tog Benjamin guld i diskus med resultatet 42.31.

Allt som allt 13 medaljer för 6 idrottare.